Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Hongarije wil suikerbeleid behouden tot 2020

Brussel – Hongarije wil dat het suikerbeleid behouden blijft tot 2020. Dat voorstel brengt Hongarije in op de landbouwraad die maandag wordt gehouden. Volgens Hongarije wordt het voorstel ondersteund door Frankrijk, Litouwen, Oostenrijk en Roemenië.

Daarmee gaan de lidstaten in tegen het voorstel van Eurocommissaris Dacian Ciolos. Die wil het suikerbeleid niet verlengen, waardoor het afloopt in september 2015.

Hongarije stelt in het voorstel dat de suikerprijs sterk schommelt. ”De wereldwijde suikervoorraad aan het einde van het vorige seizoen 2010/2011 is geslonken naar de kleinste hoeveelheid in twintig jaar. De laatste twee seizoenen was er een tekort aan suiker. Dat leidde niet alleen tot hogere suikerprijzen, maar ook tot grote schommelingen.”

De suikermarkt is veranderd sinds de EU in 2006 het suikerbeleid hervormde, aldus Hongarije. Daarom moet het huidige beleid blijven tot tenminste 2020, stelt de lidstaat.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Patrick H

    Te gek voor woorden , de Hongaren hebben een national suikerbeleid gevoerd die haast alle fabieken heeft doen sluiten en nu gaan ze voor behoud van het stelsel , de wereld op zijn kop noem ik dat

Of registreer je om te kunnen reageren.