Akkerbouw

Nieuws

Franse Raad van State: verbod Mon810 illegaal

Parijs – Het in 2008 eenzijdig door de Franse regering afgekondigde verbod op het gebruik van de genetisch gemanipuleerde mais Mon810 as illegaal. Dat heeft de Conseil d’Etat, de Franse Raad van State, bepaald.

Al eerder deed het Europese Hof van Justitie een soortgelijke uitspraak. Volgens de Conseil d’Etat heeft de minister van landbouw het verbod op geen enkele manier onderbouwd met mogelijke risico’s voor de volksgezondheid of het milieu.

De huidige minister van landbouw, Bruno le Maire, en zijn collega voor milieuzaken Nathalie Kosciusko-Morizet willen zich echter niet neerleggen bij de uitspraak. ‘’Wij gaan alle mogelijke middelen zoeken om Mon810 alsnog te verbieden. Ons doel blijft te voorkomen dat een transgene mais wordt toegepast die niet volgens de nieuwste eisen is beoordeeld op Europees niveau.’’

Of registreer je om te kunnen reageren.