Akkerbouw

Nieuws

Ecorys: geen arbeidsprobleem in akkerbouw en voersector

Den Haag - De akkerbouw en de diervoersector kunnen momenteel aan voldoende personeel komen.

In de toekomst wordt het wel lastiger hoger geschoold personeel te vinden. Die conclusie trekt adviesbureau Ecorys in een studie naar de arbeidsmarkt die is uitgevoerd in opdracht van de productschappen Akkerbouw en Diervoeder en donderdag besproken op de bestuursvergadering van het Productschap Akkerbouw. Volgens Ecorys hebben beide sectoren een harde kern van vast personeel, die sterk gebonden is aan de werkgever. “Het grootste deel van de werkgelegenheid bestaat uit laag geschoolde arbeid. Werkgevers hebben geen moeite dat in te vullen. Er komt echter steeds meer vraag naar hoger geschoold personeel. Dat wordt steeds moeilijker te werven. Hoger opgeleiden worden steeds schaarser in Nederland.”

Ecorys raadt aan het onderwijs goed te laten aansluiten op wat het bedrijfsleven nodig heeft. Ook kunnen hoger opgeleiden via internet worden geworven.

Of registreer je om te kunnen reageren.