Akkerbouw

Nieuws 274 x bekeken

Duurzame brouwgerst in project Veldleeuwerik

Zandberg - Agrifirm Plant, bierbrouwer Heineken en mouterij Holland Malt starten een project waarbij brouwgerst wordt vermarkt onder het label van Veldleeuwerik.

In 2014 moet een substantiële hoeveelheid brouwgerst zijn geteeld volgens de richtlijnen van het duurzaamheidsproject Veldleeuwerik. Dat vertelde Aart den Bakker, hoofd van de afdeling Plantaardige Afzet van Agrifirm Plant, op een bijeenkomst met graantelers in Zandberg “Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de landbouw. Uit onderzoek van het LEI blijkt dat de totale markt voor voedingsmiddelen in 2010 met 0,3 procent is gegroeid. De verkoop van voedingsmiddelen die als duurzaam worden beoordeeld groeide met bijna 30 procent.”

Veldleeuwerik werkt met aanbevelingen waardoor telers hun bedrijf duurzamer kunnen maken. Den Bakker: “We praten uiteraard ook over een meerprijs voor de brouwgerst. Maar telers in Flevoland, die al langer werken met Veldleeuwerik, geven aan dat een meerprijs niet hun grootste drijfveer is, maar het feit dat ze beter produceren.”

Of registreer je om te kunnen reageren.