Akkerbouw

Nieuws

Colombiaanse boeren woest om Nederlandse uien

Bogota - Colombiaanse uienboeren zijn woedend vanwege de import van uien uit het buitenland. Nederland is een van de belangrijkste herkomstlanden van uien in Colombia, zo meldden media in het Zuid-Amerikaanse land. De telers willen dat de import wordt gestaakt.

Ongeveer duizend telers in een landbouwregio ten noorden van de hoofdstad Bogotá hebben wegblokkades opgeworpen. Colombia wordt volgens de telers overspoeld door goedkope uien uit Nederland en uit het zuidelijke buurland Peru. Daarom zijn de prijzen gedaald. In de havenstad Barranquilla zijn zeventig containers met uien uit Nederland aangekomen, zo meldde de krant El Tiempo.

De Colombiaanse regering is niet bereid de import te staken. De minister van Landbouw is wel bereid donderdag met de telers om tafel te gaan zitten om naar hun eisen te luisteren. Ook wil hij onderzoeken of de geïmporteerde uien op legale wijze Colombia zijn binnengekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.