Akkerbouw

Nieuws 255 x bekeken

Campagne Suiker Unie loopt in Duitsland forse vertraging op

Elsdorf/Anklam – Suiker Unie in het Duitse Anklam ligt fors achter met de campagne op de overige bietenverwerkers in de noordelijke helft van de Bondsrepubliek.

Volgens data van teeltadviesbureau LIZ is in het werkgebied van Suiker Unie 32 procent van de bieten verwerkt. De overige verwerkers zijn gemiddeld genomen 8 procent verder gevorderd. Dat komt overeen met de twee voorafgaande jaren, aldus LIZ.

Hoofdoorzaak van de vertraging in Anklam is een inmiddels verholpen turbinedefect. In de leveranciersnieuwsbrief stelt Suiker Unie Anklam dat de achterstand op het schema tien tot veertien dagen bedraagt, hoewel 80.000 ton is uitbesteed aan Pfeifer&Langen in Könnern in Saksen-Anhalt.

Uitgaande van de opbrengstverwachtingen zijn er nog tussen de tachtig en negentig dagen te gaan. De directie zegt toe dat de door de pech veroorzaakte meerkosten voor bescherming tegen vorst zullen worden vergoed. In het werkgebied is 43 procent van de bieten opgeslagen. Een kwart van de bieten zit nog in de grond.

Of registreer je om te kunnen reageren.