Akkerbouw

Nieuws

CTGB laat meerdere schimmelbestrijders toe

Wageningen - Het CTGB heeft verschillende middelen toegelaten voor de akkerbouw. Als schimmelbestrijder in graan zijn bijvoorbeeld Seguris Flexi, Aviator Xpro en Skyway Xpro toegelaten.

Als schimmelbestrijder ter ontsmetting van zaaizaad in graanteelten is Redigo en Redigo Pro toegelaten. Tuberprop Ultra kan worden gebruikt als kiemremmingsmiddel voor consumptie- en zetmeelaardappel in buitengekoelde of mechanisch gekoelde bewaarplaatsen.

Bravo Premium mag worden ingezet als schimmelbestrijder via een gewasbehandeling in de teelt van winter- en zomertarwe en winter- en zomergerst.

Verder mag Roundup Force worden toegepast als onkruidbestrijdingsmiddel op tijdelijk onbeteeld land, akkerranden, voor opkomst en in de teelt van verschillende gewassen op afgerijpt of afgestorven gewas. Met Accurate mag onkruid in verschillende graansoorten worden bestreden.

Ook ziin er middelen uitgebreid en opnieuw geregistreerd. Bij de dringend vereiste gewasbeschermingsmiddelen staan grondontsmetter tegen stengelaaltjes in de bloembollenteelt Basamid Cleanstart en mijtenbestrijder Nissorun vloeibaar, waarmee spint in verschillende gewassen kan worden bestreden.

De middelen zijn toegelaten tot 31 december 2014.

Of registreer je om te kunnen reageren.