Akkerbouw

Nieuws

Britse spotprijs aardappelen omlaag

Londen – De Britse spotprijs voor aardappelen is vorige week met bijna zeven procent gedaald naar 86,23 pond ofwel 100,75 euro per ton. Dat meldt het aardappelschap Potato Council.

Een jaar geleden lag de spotprijs voor aardappelen bij de Britten nog bijna twee keer zo hoog op 153,98 pond.

De gemiddelde notering van de Potato Council ging daarentegen licht omhoog naar 109,78 pond of 128,27 euro per ton. Op de meeste markten zijn voldoende aardappelen beschikbaar om aan de vraag te voldoen. Dat stelt de kopers in staat vooral op kwaliteit te selecteren, stelt het schap daarbij. De Potato Council meldt verder dat het met de aardappelen in opslag over het algemeen goed gaat. ’’Hier en daar doen zich wat problemen voor maar dat is niets bijzonders voor november.”

Of registreer je om te kunnen reageren.