Akkerbouw

Nieuws 332 x bekeken

Britse aardappelwereld vreest Epitrix

Londen – Een uitbraak van Epitrix, een keverplaag in aardappelen die vanuit de Amerika’s inmiddels tot Spanje en Portugal is doorgedrongen, zou de Britse aardappelsector tot 45 miljoen euro aan schade kunnen berokkenen.

Dat stelde Colin Jeffries, hoofd van de Britse quarantainedienst voor aardappelen, tijdens het evenement British Potato 2010. Jeffries deelde daarmee ook mee dat de Europese aardappelwereld de dreiging door Epitrix en eventuele te nemen maatregelen deze week heeft besproken.

De National Farmers Union stelt sinds het voorjaar van 2010 op de hoogte te zijn van de oprukkende plaag. Sindsdien poogt de bond het bewustzijn op te voeren onder de telers zelf alsmede binnen de aardappelwereld in zowel eigen land als Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.