Akkerbouw

Nieuws

Bloemkoolexport lager in eerste drie kwartalen

Zoetermeer – De uitvoer van bloemkool was in de eerste drie kwartalen van 2011 duidelijk lager dan in de twee voorgaande jaren. Dat meldt het Productschap Tuinbouw in zijn Marktbeeld Bloemkool.

Vergeleken met 2010 ging er vooral minder bloemkool naar Tsjechië en Italië. De export naar Rusland was dit jaar wel groter. In de uitvoer naar Duitsland is een dalende lijn te zien.

De invoer van bloemkool was in de eerste vier maanden van 2011 groter dan in de twee jaren daarvoor. Nederlandse inkopers kochten vooral meer Spaanse bloemkolen; de invoer steeg van 4 naar 14 miljoen kilo. De invoer uit Frankrijk groeide van 9 naar 13 miljoen kilo. De import uit België en Duitsland liep fors terug.

Het Nederlands prijsniveau is vrij stabiel. Ook tijdens acties, dan kost een bloemkool 89 of 99 cent per stuk. In Duitsland stijgen de bloemkoolprijzen. Begin deze maand kostte bloemkool bij de oosterburen € 1,20 per kilo, waar drie weken daarvoor nog 80 tot 90 cent voor een kilo werd gevraagd.

Of registreer je om te kunnen reageren.