Akkerbouw

Nieuws

Bieten Noord-Duitsland gemiddeld 18 procent suiker

Hannover – Het suikergehalte van de bieten in de noordelijke helft van Duitsland heeft een gemiddelde bereikt van 18 procent. Dat laat telersfederatie Dachverband Norddeutscher Zuckerrübenanbauer (DNZ) weten.

Ten opzichte van vorig jaar is het gehalte 0,9 procent beter. De bietenopbrengst per hectare komt bovendien op ruim 70 ton tegen 58,8 ton bij de voorlaatste campagne. De suikeropbrengst per hectare is daarom ook aanzienlijk omvangrijker namelijk 12,5 ton tegen ruim 10 ton in de bieten van 2010.

De bieten in Noord-Duitsland zijn inmiddels voor het overgrote deel gerooid. Zo goed als klaar zijn de leveranciers van de fabrieken in Schladen (Nordzucker) en Könnern (Pfeifer & Langen), zo blijkt uit de statistieken van teeltadviesbureau LIZ. Deze geven de stand weer per 15 november. De leveranciers van Suiker Unie in Anklam hadden per die datum nog 8 procent van de bieten niet gerooid.

Of registreer je om te kunnen reageren.