Akkerbouw

Nieuws

Bayer Cropscience: binnen 10 jaar droogteresistente tarwe

Monheim – Bayer Cropscience wil met klassieke veredeling de komende 10 jaar hitte- en droogteresistente tarwe ontwikkelen.

Dat heeft bestuursvoorzitter Sandra Peterson van de agrarische divisie van de Duitse chemiereus tegen Reuters gezegd. Peterson noemt in het interview de nieuwe Europese wetgevingsvoorstellen anti-technologie.

Peterson ging in op het nieuwe voorgestelde landbouwbeleid, waarvan ze de richting die het aangeeft ”verkeerd” noemt, en ”anti-technologie”. Specifiek noemt ze de verplichting voor boeren drie gewassen per jaar te roteren en het verplicht braakleggen van een vast percentage van de grond. De functie van landbouw, het voeden, wordt volgens Peterson vergeten.

Peterson zei dat zelfs op conventionele wijze door gebruik van merkertechnologie veel sneller kan worden veredeld, maar dat Europa in het licht van de wetenschappelijke inzichten haar angst voor genetische modificatie moet overwinnen. Peterson zei dat de industrie zich geen zorgen maakt over de mogelijkheden productie te vergroten, maar dat er wel zorgen zijn over obstakels die de overheid opwerpt ”in de laatste mijl naar de markt.”

Bayer Cropscience is na het Zwitserse Syngenta de belangrijkste producent van gewasbeschermingsmiddelen ter wereld, en na het Amerikaanse Monsanto de grootste producent van zaaigoed.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.