Akkerbouw

Nieuws 366 x bekeken

Avebe actualiseert productielijn

Foxhol – Aardappelzetmeelconcern Avebe heeft een productielijn geactualiseerd op de locatie in Ter Apelkanaal. De investering, waarmee een bedrag van 10 miljoen euro is gemoeid, is onderdeel van een breder investeringsplan.

Dit past in de strategie om producten met toegevoegde waarde te verkopen, zoals toepassingen voor de voedingsmiddelenindustrie. Door deze aanpassing is het volgens Avebe bijvoorbeeld mogelijk om aan toekomstige kwaliteitseisen van klanten te voldoen. De capaciteit wordt er niet door vergroot, meldt het bedrijf. Momenteel worden een nieuwe centrale controlekamer en een nieuwe voedingsmiddelenfabriek gebouwd.

Avebe zet hiermee een volgende stap op weg naar de periode na afschaffing van de Europese landbouwsubsidies voor zetmeelaardappelteelt in 2012”, zegt sitemanager Jos van Wilsum. ”We willen zetmeeltoepassingen verkopen met een grote toegevoegde waarde voor de klant. De lijn, die geschikt is voor Avebe’s groeiende afzet in zetmeeltoepassingen in voeding, zal daarbij helpen.”
Avebe wil de teelt van zetmeelaardappelen ook na 2012 concurrerend houden en een goede prijs voor de aardappelen kunnen betalen. ”Daarbij is het beleid –onveranderd – gericht op verlaging van de kostprijs, toegevoegde waarde door innovaties en de afstemming van inkoopvolumes op de marktvraag.”

Of registreer je om te kunnen reageren.