Akkerbouw

Nieuws

Asbest vrijgekomen bij brand aardappelschuur

Bingelrade – Bij een brand in een aardappelopslagschuur in het Limburgse Bingelrade, pal aan de Duitse grens, is vrijdagmiddag asbest vrijgekomen.

De asbest kwam neer in de directe omgeving van de loods, maakte de brandweer bekend. De brand verwoestte de loods en veroorzaakte een flinke rookwolk die richting Duitsland trok.

Enkele naastgelegen schuren bleven gespaard dankzij optreden van de brandweer. Met name de Duitse brandweer rukte massaal uit, omdat er in Duitsland alarm was gegeven. De oorzaak van de brand is onbekend.

"Omdat het een boerderijbrand betrof, rukten alle brandweerkorpsen uit de aanpalende Duitse grensdorpen uit", verklaart de woordvoerder van de Duitse brandweer. Uiteindelijk stonden vijfentwintig Duitse brandweerauto's en politieauto's rondom de Nederlandse boerderij. Binnen een uur kon het sein brand meester worden gegeven.

Niemand raakte gewond. De oorzaak is onbekend.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.