Akkerbouw

Nieuws 194 x bekeken

AgResource: belang Zwarte Zee regio op tarwemarkt neemt af

Kiev - De overheersing van de tarwemarkt door de landen rond de Zwarte Zee neemt volgend graanseizoen af.

Analisten van het Amerikaanse marktbureau AgResource schrijven dat toe aan de slechte start van de wintertarwe. Die is door droogte klein gebleven waardoor de kans op uitwintering sterk toeneemt. Voor Oekraïne houden analisten rekening met 30 procent uitwintering.
AgResource verwacht een wereldtarweproductie in seizoen 2012/2013 van 682,6 miljoen ton. Dat is 700.000 ton minder dan dit seizoen, bericht analistensite Agrimoney.

AgResource is het eerste analysebureau dat zich waagt aan een voorspelling van het nieuwe graanseizoen op basis van de ingezaaide wintergranen op het noordelijk halfrond. Het nieuwe graanseizoen loopt van 1 juli 2012 tot en met 30 juni 2013.

Of registreer je om te kunnen reageren.