Akkerbouw

Nieuws 235 x bekeken

Aardappeloogst 2011 levert meer frites

Den Haag – De Nederlandse aardappelverwerkende industrie heeft in oktober 298.000 ton aardappelen verbruikt.

Daarvan is een hoeveelheid van 130.600 ton frites en andere voorgebakken aardappelproducten gemaakt en nog eens 32.100 ton overige aardappelproducten. Dit blijkt uit gegevens van het hoofdproductschap akkerbouw. De verwerkende industrie houdt hiermee nagenoeg het tempo vast dat in september is gerealiseerd. Alleen de aard van de gemaakte producten scheelde een fractie (iets meer frites e.d. en iets minder overige producten).

Wat uit de productiecijfers blijkt is de hogere opbrengst van de aardappelen ten opzichte van vorig jaar, dankzij betere verwerkingseigenschappen. Vergeleken met oktober 2010 zijn er namelijk 7.500 ton ofwel 2,5 procent minder aardappelen verwerkt, maar is de opbrengst juist 5.400 ton (3,4 procent) méér geweest.

Van de verwerkte aardappelen was in oktober evenals in september 38 procent afkomstig van import. In seizoen 2010/2011 was dat in oktober 36 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.