Akkerbouw

Nieuws

Wetsvoorstel afschaffen deel steun bio-ethanol VS

Washington – De politieke oppositie tegen steun aan de bio-ethanolsector lijkt te groeien. De invloedrijke senator John McCain heeft een wetsamendement ingediend volgens welke subsidies op een ethanolpomp in tankstations worden opgeheven. Het kan de industrie zo’n 6 miljard dollar (4,3 miljard euro) aan subsidies kosten.

Volgens McCain is de olie-industrie rijk genoeg zelf bio-ethanol tot een succes te maken. Boeren die de mais leveren hebben hun inkomen bovendien sterk zien groeien in de afgelopen jaren, aldus de Republikein uit de staat Arizona. Het amendement betreft pompen die consumenten zelf een mix van benzine en ethanol laten samenstellen.

De olie-industrie stelt echter dat aanpassing van de infrastructuur van vele duizenden pompstations buitengewoon duur is. De sector wordt in de VS nu ruim dertig jaar financieel ondersteund door de overheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.