Akkerbouw

Nieuws 350 x bekeken

Vervolging na inbreuk kwekersrecht Charlotte

Brussel – Breeders Trust-lid Germicopa heeft een Belgisch aardappelhandelshuis met succes juridisch vervolgd voor het in Frankrijk illegaal verhandelen van vermeerderd pootgoed van het ras Charlotte.

Het aardappelras Charlotte, eigendom van de Franse pootaardappelkweker Germicopa, mag in België sinds 12 april 2009 vrij worden vermeerderd. Het ras is echter nog steeds beschermd in een aantal andere Europese landen, waaronder Frankrijk. Volgens Breeders Trust heeft het betrokken handelshuis zijn inbreuken erkend en zich ertoe verbonden in de toekomst de rechten van Germicopa te zullen respecteren.

Breeders Trust is tevreden. ”Het komt niet zo vaak voordat een kweker de moed heeft om hiertegen op te treden”, reageert Geert Staring, directeur van Breeders Trust in Brussel. ”Deze juridische overwinning weerhoudt anderen ervan op deze wijze inbreuken te plegen en de kwekersrechthouder schade te berokkenen.”

Over de inhoud van het akkoord en de naam van de betrokken Belgische handelaar worden geen mededelingen gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.