Akkerbouw

Nieuws 728 x bekeken 1 reactielaatste update:15 feb 2012

Ontploffing graansilo doodt werknemers

Atchison - Drie werknemers zijn omgekomen en drie vermist door een explosie in een graansilo in Kansas, het centrum van de Verenigde Staten.

Bij de opslag van graan was kennelijk een explosief gas ontstaan. De ontploffing bij de Bartlett Grain Company in de stad Atchison was zo krachtig, dat de klap tot ruim 6 kilometer verder gevoeld werd. Ook ontstond een enorme vuurbal.

Brandweerlieden durfden aanvankelijk het terrein niet op om overlevenden te zoeken, uit vrees voor meer ontploffingen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Willem N

    Euh, meneer de auteur, ik snap best dat je niet overal weet van kan hebben, maar volgens mij weet iedere twaalfjarige dat het grootste probleem met graansilo's is het stof. Dit is gewoon een stofexplosie geweest, niks meer, niks minder.

Of registreer je om te kunnen reageren.