Akkerbouw

Nieuws

Oil World verwacht prijsstijging oliezaden

Hamburg – Marktbureau Oil World verwacht begin volgend jaar een stijging van de prijzen van oliehoudende zaden, zoals koolzaad, sojabonen en zonnebloemzaden.

Oil World verwacht een toenemende vraag doordat steeds meer plantenolie wordt gebruikt als biobrandstof. Bovendien is meer plantaardige olie nodig om de groeiende wereldbevolking te voeden. En de productie van palmolie staat onder druk, doordat veel plantages verouderen.

Op de termijnmarkt in Parijs is deze verwachting niet te zien in de noteringen. De koolzaadnotering voor het novembercontract sloot donderdag op € 430,75 per ton. Het contract voor levering in februari sloot op € 415,50. Op de termijnmarkt in Chicago lagen de noteringen donderdag voor sojabonen en sojaolie voor 2012 wel iets hoger dan voor levering eind dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.