Akkerbouw

Nieuws

Nordzucker verdubbelt winst

Braunschweig – Nordzucker eindigde de eerste zes maanden van het lopende boekjaar 2011/12 met een flinke winstverbetering, zo blijkt uit de vandaag gepresenteerde cijfers.

Het nettoresultaat verdubbelde zich ten opzichte van de eerste helft van het voorafgaande jaar ruim van 34 miljoen euro naar 73 miljoen euro, hoewel de omzet iets daalde, namelijk met 14 miljoen.

De omzet belandde daardoor op precies 900 miljoen euro. Het resultaat voor belasting en rentekosten steeg met 29 miljoen euro naar 112 miljoen euro. Volgens de toelichting van de concerndirectie was deze positieve ontwikkeling een uitvloeisel van de gunstige markt. Daarvan kon te meer worden geprofiteerd omdat ook het doelmatigheidsverbeterende programma vruchten afwerpt. Voor het jaar als geheel zijn de vooruitzichten ook ’zeer veelbelovend’, aldus de directie.

Of registreer je om te kunnen reageren.