Akkerbouw

Nieuws 387 x bekeken

Nieuwe adviescommissie voor Veenkoloniën

Stadskanaal – In de Veenkoloniën is een adviescommissie opgericht voor het versterken van de landbouw in de regio.

Vanaf volgend jaar wordt de teelt van zetmeelaardappelen niet meer direct ondersteund met Europese subsidie.

De commissie is ingesteld door de stuurgroep Agenda voor de Veenkoloniën. De stuurgroep verwacht dat het nieuwe EU-landbouwbeleid grote gevolgen heeft voor de boereninkomens en daarmee op de economische structuur van de regio.

Professor Rudy Rabbinge van Wageningen Universiteit is voorzitter van de commissie. Andere bestuursleden zijn onder meer de bestuurders Hilbrand Sinnema en Jacob Bartelds van LTO Noord, Willem de Zeeuw van Avebe, Carel de Vries van melkveeproject Courage en akkerbouwer Aike Maarsingh. De stuurgroep wil de Veenkoloniën profileren als Bio Based Valley door de verdere ontwikkeling van het gebied tot een innovatief landbouwgebied met een duurzame energie-, water- en klimaathuishouding.

Of registreer je om te kunnen reageren.