Akkerbouw

Nieuws 213 x bekeken

KWS Saat draait florissant 2010/11 met 42 procent meer winst

Einbeck – Zaadgoedconcern KWS Saat heeft in 2010/11 goede zaken gedaan met een omzetstijging van ruim 13 procent naar 855 miljoen euro, terwijl de winst op de onderste lijn met krap 42 procent toenam naar 72,9 miljoen euro.

De, voorafgaande aan het 30 juni beëindigde boekjaar, opgestelde budgetten werden daarmee ruim overtroffen, stelt directietopman Philip von dem Bussche vandaag vast bij de presentatie van de jaarcijfers. Voor de aandeelhouders wordt het dividend verhoogd met 20 cent naar 2,10 euro per aandeel. Tevens komt er vanwege de positieve zakelijke ontwikkeling een bonus van 20 cent per aandeel beschikbaar.

Het beste marktsegment voor het Duitse concern is maiszaad. Hier werd afzonderlijk bekeken een omzet van krap 472 miljoen euro gehaald (plus 14 procent) en een resultaat voor belasting en rentekosten van 62 miljoen euro (plus 100 procent ofwel een verdubbeling ten opzichte van 2009/10). De overige segmenten zijn suikerbieten- en graanzaad alsmede aardappelpootgoed. Ook in deze segmenten verliepen de zaken zonder uitzondering positief.

De verwachtingen voor het lopende jaar 2011/12 zijn niet slecht, hoewel Von dem Bussche niet verwacht dat zich nogmaals een dergelijke dynamische ontwikkeling zal voordoen. De voorzichtige prognose voor het resultaat (voor belasting en rentekosten) is dat deze krap boven de 100 miljoen euro uitkomt. Dat zou dan wel duidelijk minder zijn dan afgelopen jaar, want toen was het 116,6 miljoen euro. De prognose voor de omzet is een plus van 5 procent.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.