Akkerbouw

Nieuws 252 x bekeken

Iets minder suiker, veel meer tarra in bieten

Dinteloord - Het gemiddelde suikergehalte is in week 7 van de bietencampagne, 9 tot en met 15 oktober, iets gezakt van 17 naar 16,8 procent.

Hierdoor komt het campagnegemiddelde op 16,4 procent. In de regio Walcheren zijn de bieten met de hoogste suikergehaltes geoogst; 17,7 procent. Dit blijkt uit gegevens van Suiker Unie. Het percentage tarra is flink gestegen in de zevende campagneweek, van 13,3 naar 14,9 procent tarra. De regionale verschillen lopen sterk uiteen van 12,1 procent tarra in West Zeeuws-Vlaanderen tot 21,8 procent in de Wieringermeer. Het campagnegemiddelde is 15,6 procent.

De winbaarheid is nagenoeg gelijk gebleven met een klein minnetje van 91,7 naar 91,6 punten. Het gemiddelde is 91,4 punten.

Of registreer je om te kunnen reageren.