Akkerbouw

Nieuws

Idee gezocht voor voormalig Suiker Unie-terrein

Groningen – De stad Groningen heeft een ideeënprijsvraag uitgeschreven om een nieuwe bestemming te vinden voor het voormalige Suiker Unieterrein.

Het vrijwel lege 125 hectare grote fabrieksterrein, direct ten westen van de binnenstad, heeft de komende 15 tot 20 jaar geen bestemming.

De gemeente Groningen, sinds deze zomer eigenaar van het terrein, legt het initiatief voor invulling van het terrein bij anderen neer en roept creatievelingen op met goede ideeën te komen voor deze plek.

Een jury met extra aandacht voor energie, duurzaamheid en tijdelijk gebruik en revitalisatie van stedelijke restgebieden beoordeelt de inzendingen. Het idee moet origineel zijn voor de stad Groningen, een hoge attractiewaarde hebben en zichzelf bekostigen of geld opbrengen. Ideeën op het gebied van energie, recreatie en jongerenhuisvesting genieten de voorkeur.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.