Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Grote brand verwoest loods met aardappelen

Venray - Een grote uitslaande brand heeft zaterdag een loods met 6.000 ton aardappelen van aardappelverwerker Peka Kroef in Venray verwoest.

Het brandende dak stortte in en kwam op de aardappelen terecht, zodat deze niet meer voor consumptie geschikt zijn. Dat liet de brandweer weten. Twee brandweerlieden zijn gewond geraakt toen de brandweerwagen waarin ze zaten kantelde. Dat gebeurde onderweg van de kazerne naar de vuurzee, op de N277. De brandweermannen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De brand in het gebouw op een bedrijventerrein in de Limburgse gemeente brak rond 11 uur uit. De brandweer bestreed het vuur met groot materieel. Rond half drie werd het sein brand meester gegeven.

De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. Als gevolg daarvan sloot de politie enige tijd de afrit Venray Noord van de A73 af. De afrit is inmiddels weer open.

Er kwamen geen gevaarlijke stoffen vrij. Een nabijgelegen transformatorhuisje raakte zwaar gehavend. Enexis zal dit huisje vervangen. Dat kan zaterdag wel voor een stroomonderbreking op een deel van het bedrijventerrein zorgen, aldus de brandweer.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Laura

  Gunst, ik zit al een poos te wachten op de reactie van stichting Wakker Aardappel ?! En Marianne kan best haar achterban een beetje uitbreiden en hierover wat kamervragen stellen aan de minister.

 • no-profile-image

  Vonk

  Laura, ik geef toe dat we een beetje laat zijn met het onderzoek maar we dachten dat het een huisvesting voor wc-papier was.
  En we missen natuurlijk Diederik.

Of registreer je om te kunnen reageren.