Akkerbouw

Nieuws 161 x bekeken 1 reactie

Ex-bestuursleden Nordzucker aangeklaagd wegens fraude

Braunschweig - Justitie in Braunschweig dient een aanklacht in tegen twee ex-bestuursleden van Nordzucker.

Volgens justitie hebben ze door gefalsificeerde afrekeningen in de jaren 2005-2009 presentiegelden ter waarde van een kleine 123.000 euro naar zich toe gehaald. Het onderzoek naar de fraude draaide sinds afgelopen voorjaar en betrof nog veel meer leden van de raad van toezicht van het suikerconcern, maar tegen hen is vooralsnog geen aanklacht ingediend. De twee verdachten kunnen bij veroordeling een vrijheidsstraf krijgen van zes maanden tot tien jaar.

Nordzucker stelt vast dat het concern niet bij het proces is betrokken. Tevens meent het concern dat het bij de betalingen van de presentiegelden echter in wezen om een systeemfout ging, waardoor niet alleen bestuursvergaderingen, maar ook bijvoorbeeld uitstapjes en dergelijke konden worden gedeclareerd. De aanklacht tegen de ex-ondernemingsbestuursleden komt daardoor geheel voor rekening van justitie en niet van het concern, zegt Nordzucker.

Eén reactie

  • no-profile-image

    OM heeft natuurlijk niets beters te doen
    of anders gezegd echte criminelen durven ze niet te pakken of ze vinden het te lastig

Of registreer je om te kunnen reageren.