Akkerbouw

Nieuws 292 x bekeken

'Europese markt voor weidegras blijft krap bevoorraad'

Münster – De Europese markt voor weidegraszaad is ook in 2012 krap bevoorraad. Dat zegt graan- en mengvoerconcern Agravis.

”Al dit jaar leidde de droogte in het voorjaar tot een een onverwacht hoge vraag naar zaadgoed,” aldus het concern dat de afzet Europa-wijd schat op meer dan 200.000 ton. De oogst dit jaar was volgens de raming van Agravis echter tussen de 10 en 20 procent kleiner dan het meerjarig gemiddelde. Door de hoge prijzen voor alternatieve teelten als bij voorbeeld graan is het zo dat er bij het inzaaien in deze herfst voor de oogst van volgend jaar minder op graszaad is ingezet. Ontspanning door een aanpassing van de productie aan de vraag is op zijn vroegst in 2013 te verwachten.

Of registreer je om te kunnen reageren.