Akkerbouw

Nieuws

Deense tafelaardappelnotering tussen 10 en 12 euro per 100 kilo

Aarhus – De tafelaardappelnotering in Denemarken is dit seizoen geopend met door de pakbedrijven betaalde prijzen tussen de 10 en 12 euro per 100 kilo.

Dat blijkt uit de lopende noteringsinformatie van het Kenniscentrum van de Landbouw, de adviesdienst van de boerenfederatie LF.

In vergelijking met vorig jaar zijn de prijzen ook in Denemarken fors lager. In de eerste helft van oktober 2010 werd tussen de 16 euro en 19 euro genoteerd. De prijzen gelden bij leverantie vrij pakbedrijf. De noteringen worden opgesteld door een commissie bij in totaal zes groothandels.

Het Deense prijsniveau blijkt los daarvan ondanks de daling ten opzichte van vorig jaar relatief hoog te liggen. De tafelaardappelnotering in Nedersaksen stabiliseerde zich eind vorige week op 8 euro per 100 kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.