Akkerbouw

Nieuws

CropEnergies verdient meer met minder productie

Mannheim – Bio-ethanolfabrikant CropEnergies, dochterbedrijf van bietenverwerker Südzucker, heeft in het eerste halfjaar van 2011/12 goed geboerd met een winst op de onderste lijn van 18,5 miljoen euro.

Dat is een verbetering met 77 procent ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar. De omzet steeg met 28 procent naar ruim 275 miljoen euro. De positieve ontwikkeling is te danken aan hogere prijzen voor zowel bio-ethanol als de bijproducten, de proteïne houdende voedings- en veevoerproducten.

De bio-ethanolproductie liep wel terug, met 5 procent naar 306.000 kubieke meter, maar dat is volgens de fabrikant een gevolg van een geoptimaliseerde grondstofmix. De jaarcapaciteit van het bedrijf ligt bij ruim 700.000 kuub.

Of registreer je om te kunnen reageren.