Akkerbouw

Nieuws 174 x bekeken

Britse aardappel-spotprijs halveert

Londen – De gemiddelde spotprijs voor aardappelen ligt in Groot-Brittannië momenteel op 84,50 pond (97,71 euro) per ton.

Dat is iets meer dan de helft van de notering rond deze tijd een jaar geleden. Toen stond de spotprijs volgens het aardappelschap Potato Council nog op 157,06 pond per ton, omgerekend tegen de huidige koers 180,62 euro.

Volgens het schap concentreert de handel zich vooral rond gecontracteerde partijen waardoor de vraag naar vrije partijen beperkt is. Daardoor is het aanbod op dit deel van de markt momenteel ook ruim voldoende om aan die vraag te voldoen waardoor de prijzen onder druk staan, beoordeelt de Potato Council.

Het schap meldt tenslotte dat er tot afgelopen vrijdag 93.457 hectare aan aardappelen is gerooid, dat is nagenoeg driekwart van het totale areaal. De oogst ligt daarmee flink voor op die van vorig jaar, toen rond deze tijd pas 54 procent van het areaal binnen was, maar ligt tegelijkertijd wel op nagenoeg hetzelfde peil van twee jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.