Akkerbouw

Nieuws 213 x bekeken

Bieten Duitse Rijnland naar 17,4 ton suiker per hectare

Elsdorf - De suikeropbrengsten van de nog te rooien bieten in het Duitse Rijnland zijn toegenomen naar 17,4 ton per hectare.

Dat meldt teeltadviesorganisatie LIZ in Elsdorf. Weliswaar blijft dit gemiddelde iets achter bij dat van het recordjaar 2009 (toen 17,9 ton per hectare werd gehaald), toch daar staat tegenover dat de bietenopbrengsten iets hoger zijn, namelijk 97 ton nu tegen 95,9 ton per hectare twee jaar geleden. De suikergehaltes bij deze campagne zijn opgelopen naar 17,9 procent. Dat was 18,7 procent in 2009.

De afgelopen zes weken is de bietenopbrengst gegroeid met 3,6 ton en het suikergehalte met 1,8 procent. Of het record van 2009 nog overtroffen wordt hangt van de resterende campagneweken af, aldus LIZ.

Of registreer je om te kunnen reageren.