Akkerbouw

Nieuws 173 x bekeken

Bayer Cropscience koopt rechten Roemeense wintertarwe

Monheim – Bayer Cropscience verwerft van het Roemeense landbouwresearchinstituut Nardi de licentie van diens wintertarwe-genetica.

De kiemplasmapool van Nardi is volgens Bayer CropScience wereldwijd gewaardeerd voor zijn winterbestendigheid, hoge droogtetolerantie en brede resistentie.

Tevens heeft het een goede maal- en bakkwaliteit. Het Duitse bedrijf ziet de aankoop van de rechten als een schakel in de strategie om de productiviteit in de tarweteelt in een zo snel mogelijk tempo te verbeteren.

”Een toereikende tarweproductie is een enorme uitdaging en iedereen die wil investeren in pogingen om die uitdaging aan te gaan, is welkom,” zegt Marian Verzea, zakelijk leider van Nardi (National Agricultural Research and Development Institute).

Of registreer je om te kunnen reageren.