Akkerbouw

Nieuws 218 x bekeken

BASF vraagt Europese goedkeuring voor GMO-aardappel Fortuna

Limburgerhof – BASF Plant Science heeft bij de EU goedkeuring aangevraagd voor Fortuna, een genetisch veranderde consumptieaardappel met phytophthoraresistentie.

De aanvraag tot goedkeuring omvat zowel de commerciële teelt als het gebruik voor voeding en dierenvoeding binnen de EU. In een volgende stap van het goedkeuringsproces test het Europees Voedselagentschap de veiligheid van Fortuna voor mens, dier en milieu.

BASF
begon met onderzoek naar deze ziekteresistente aardappel in 2003. Fortuna is zes jaar lang in veldproeven getest en onderworpen aan veiligheidsonderzoeken. Het bedrijf wil Fortuna in 2014/2015 op de markt introduceren. De twee resistente genen die in Fortuna zijn ingebracht komen van een Zuid-Amerikaanse wilde aardappel en werden oorspronkelijk ontdekt door Nederlandse wetenschappers.

Of registreer je om te kunnen reageren.