Akkerbouw

Nieuws 190 x bekeken

BAI: Rusland oogst veel aardappelen

Moskou – Rusland oogst ongeveer 28 miljoen ton aardappelen. Dat is bijna 7 miljoen ton meer dan in 2010 toen door droogte een deel van de oogst mislukte, meldt het Bureau Aardappelmarkt Informatie van het Productschap Akkerbouw.

”Daardoor is vanuit West-Europa een groot volume aardappelen richting Rusland verscheept. Alleen al vanuit Nederland werd er in het exportseizoen 2010/2011 271.000 ton geëxporteerd, een veelvoud ten opzichte van het voorgaande seizoen toen 81.500 ton is geëxporteerd.”

Het BAI verwacht de komende maanden een zeer beperkte vraag naar aardappelen vanuit Rusland. ”Naast het feit dat het groeiseizoen in Rusland goed was, is de aardappeloogst in andere Oost-Europese landen bovengemiddeld. Zo wordt er in de Oekraïne, een land dat normaliter op grote schaal exporteert naar Rusland, melding gemaakt van een recordoogst.”

Of registreer je om te kunnen reageren.