Akkerbouw

Nieuws 218 x bekeken

Amerikanen subsidiëren ethanolpomp toch

Washington - De VS blijft het neerzetten van benzinepompen waarmee consumenten ethanol en benzine kunnen mengen financieel steunen.

Een aanpassing van de wet zoals ingediend door senator John McCain uit Arizona is zonder opgave van reden teruggetrokken net voor de senaat ging stemmen. De aanpassing was door McCain aangevraagd om de federale uitgaven van de VS in te perken.

In de VS kunnen consumenten E85-ethanol bijmengen. De Amerikaanse ethanolbranche verliest volgend jaar belastingvoordelen ter waarde van 6 miljard dollar (4,3 miljard euro), en wordt daarvoor deels gecompenseerd doordat "Washington" belooft de aanpassing van benzinepompen voor 4,5 miljard dollar te subsidiëren. Nog maar 2500 van de 167.000 pompstations in de VS zijn klaar voor E85.

Of registreer je om te kunnen reageren.