Akkerbouw

Nieuws

Aardappelexport september 20 procent kleiner dan vorig jaar

Den Haag – De aardappelexport in september is ten opzichte van vorig jaar achtergebleven. Er is bijna 53.000 ton uitgevoerd, tegen 62.000 ton in september 2010. Dat blijkt uit de jongste gegevens van het Hoofdbedrijfschap voor de Agrarische Groothandel.

De totale export van consumptieaardappelen ligt dit seizoen (vanaf juli) al 35.000 ton ofwel 20 procent achter bij vorig jaar. Deze terugval is geheel te wijten aan de afzet binnen Europa. Voor de export van consumptieaardappelen blijft België de voornaamste bestemming. De Belgen namen in september bijna 22.000 ton af.

De import van consumptieaardappelen was met 92.000 ton vrijwel even groot als in 2010, maar zetmeelaardappelen zijn er nauwelijks ingevoerd. In september vorig jaar importeerde Nederland nog bijna 38.000 ton ’zetmeel’, tegen nu nog geen 2.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.