Akkerbouw

Nieuws

Voorzichtigheid na enorme stijging oppervlakte uien

Made - Zaadleveranciers voorzien stabilisatie of lichte groei voor het uienareaal.

Telers worden voorzichtiger geacht na de forse areaalgroei van vorig jaar.

André Boot van Nickerson-Zwaan neemt waar dat de bestellingen in het Noorden in volle gang zijn en dat ook het Zuiden loskomt. “Het areaal is nog moeilijk in te schatten, maar ik verwacht stabilisatie. Alles is goed geprijsd, waarom zou je je bouwplan dan veranderen? Als het zaaien van zomergranen door weersomstandigheden wordt belemmerd, komt er ruimte voor andere gewassen, misschien uien. Ik hoor ook mensen die na twee goede jaren voorzichtig zijn met uitbreiding van uien in het bouwplan.”

Ook Kees Hoogzand, mede-eigenaar van Hoza, verwacht na de uitbreiding van vorig jaar geen enorme groei. “Ik denk aan een geringe uitbreiding.”

Of registreer je om te kunnen reageren.