Akkerbouw

Nieuws 464 x bekeken

’Vezelhennep moet vallen onder duurzaamheidssubsidie’

Den Haag – Producten gemaakt van hennepvezel moeten in aanmerking komen voor overheidssubsidie. Volgens directeur Albert Dun van hennepverwerker DunAgro in Oude Pekela ziet de overheid ten onrechte hennepvezel niet als een onderdeel van de biobased economy.

”Hennepvezels worden onder meer verwerkt tot isolatieplaten. Hennep is een duurzaam gewas met een gunstige CO2-balans. De productie van elektriciteit via biovergisting wordt wel gesubsidieerd omdat het duurzaam is. Dat betekent dat de teelt van energiemais wel duurzaamheidssubsidie krijgt en de hennepteelt niet. Dat betekent oneerlijke concurrentie voor de hennep, terwijl hennep een milieuvriendelijk gewas is. De overheid moet die ongelijkheid eens recht trekken.”

Of registreer je om te kunnen reageren.