Akkerbouw

Nieuws 231 x bekeken 1 reactie

Uienexport loopt lichte achterstand op

De Nederlandse uienexport heeft in december een kleine achterstand opgelopen ten opzichte van een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het Productschap Tuinbouw en het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB).

In de tweede week van december bleef de uitvoer steken op zo'n 14.000 ton, blijkt uit de voorlopige cijfers. Een jaar geleden werd in die week bijna 22.000 ton uitgevoerd. Het gevolg hiervan is dat de totale uitvoer dit seizoen daarmee een kleine 5.000 ton kleiner is dan in het vorige afzetseizoen.

In de week van 6 tot 12 december (week 49) was Senegal de grootste afnemer van Nederlandse uien met 2.644 ton. Daarmee is de totale afzet naar dit land dit seizoen gestegen naar ruim 78.000 ton. De Russen namen in week 49 een kleine 2.500 ton uien af, waarmee de totale afzet naar Rusland is gestegen tot bijna 12.000 ton.

Ivoorkust is dit seizoen tot nog toe de op een na grootste afnemer van Nederlandse uien met bijna 45.000 ton. Dat land nam in week 49 in totaal 1.430 ton uien af uit Nederland. Het Verenigd Koninkrijk volgt op korte afstand als de derde afnemer tot nog toe. In week 49 ging 1.131 ton de Noordzee over.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ippel

    Hoe tellen we de exportcijfers (KCB) ???

Of registreer je om te kunnen reageren.