Akkerbouw

Nieuws 169 x bekeken

Risico op oplopende temperaturen in bietenhoop

Bergen op Zoom - Door de hogere buitentemperaturen neemt het risico op oplopende temperaturen in de bietenhopen sterk toe, meldt bieteninstituut IRS.

Dit geldt vooral voor bieten die onder moeilijke omstandigheden zijn gerooid met veel tarra en beschadiging. Er is al een aantal meldingen binnengekomen van broei in bietenhopen. De vorstwaarschuwingsdienst geeft voor alle regio’s code A. Dit betekent dat de hoop moet kunnen ventileren. Als dit niet gebeurt, neemt de kwaliteit zover af dat de bieten zelfs niet meer leverbaar zijn en is al het werk voor niets geweest.

Vliesdoek (Toptex) kan in principe blijven liggen, maar de temperatuur moet wel in de gaten worden gehouden. Als deze boven in de hoop hoger dan 8 graden wordt, moet al het afdekmateriaal worden verwijderd.

Of registreer je om te kunnen reageren.