Akkerbouw

Nieuws

Productiewaarde Vlaamse akkerbouw stijgt

Brussel – De akkerbouwsector in Vlaanderen heeft vorig jaar een waarde van 582 miljoen euro gerealiseerd. Dat is 51 procent meer dan in 2009, toen volgens het Vlaamse Departement Landbouw en Visserij een zeer lage productiewaarde is gerealiseerd.

Granen, aardappelen en suikerbieten zijn volgens de Vlaamse overheid de voornaamste akkerbouwgewassen. ”Zij nemen in 2010 samen 83 procent van de productiewaarde van de akkerbouw voor hun rekening. Aardappelen zorgen voor 51 procent, bieten voor 7 procent en granen voor 25 procent van de productiewaarde.”

De totale productiewaarde van de Vlaamse land- en tuinbouw kwam vorig jaar op 5.069 miljoen euro. Dat is 11 procent meer dan in 2009. De akkerbouw neemt daar bijna 12 procent voor haar rekening. ”De akkerbouw is een kleinere sector in Vlaanderen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.