Akkerbouw

Nieuws 211 x bekeken

Noord-Duitse opbrengst Suiker Unie blijft bovengemiddeld

Elsdorf - De suikeropbrengst per hectare in het werkgebied van Suiker Unie Anklam in Noord-Duitsland blijft met een resultaat van 9,5 ton nog net boven het langjarige gemiddelde. Dat blijkt uit een overzicht van teeltadviesorganisatie LIZ.

In de periode 2005-2009 was de gemiddelde suikeropbrengst 0,05 ton minder. In de werkgebieden van de meeste overige suikerfabrieken in het noorden van Duitsland werd minder suiker geproduceerd dan gemiddeld in de voorafgaande vijf jaar.

Uitzonderingen zijn vooral te vinden bij verwerker Pfeifer & Langen. Topscorer is los daarvan de fabriek van deze verwerker in Lage in Westfalen-Lippe, waar gemiddeld 12,4 ton per hectare wordt geproduceerd. In de acht regio’s van Nordzucker komt het dieptepunt voor rekening van Meckelenburg-Voorpommeren waar sprake is van een hectareopbrengst van 8,9 ton tegen 8,99 ton in de jaren 2005-09.

Volgens LIZ valt het campagneresultaat in Noord-Duitsland over de hele linie genomen , afgezet tegen de eerste prognoses in zomer en vroege herfst en het winterse weer tijdens de campagne, duidelijk mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.