Akkerbouw

Nieuws

Nieuwe tegenslag Amflora-teelt

Bütow/Limburgerhof - BASF Plant Science moet op zoek naar alternatieve teeltlocaties voor de transgene aardappel Amflora, omdat partner- en pootgoedbedrijf Niehoff heeft meegedeeld dat het de teelt in het komende seizoen niet wil hervatten.

Reden voor deze beslissing zijn de protesten en het vandalisme waarmee Niehoff vorig jaar te maken kreeg door tegenstanders van transgene teelt.

Niehoff, een pootgoedbedrijf, teelde de Amflora’s op 14 hectare in Meckelenburg-Voorpommeren. BASF stelt het besluit te betreuren, maar laat tevens weten geen reden te zien om de Amflora-ambities op te geven. ”We zoeken naar alternatieve locaties in binnen- en buitenland,” aldus een woordvoerder.

De pas vorig jaar voor het eerst door de EU toegelaten Amflora-teelt kwam niet alleen in opspraak door de acties van tegenstanders, maar ook omdat Amflora’s op een BASF-dochterbedrijf in Zweden bij vergissing bleken te zijn vermengd met een nog niet toegelaten andere transgene aardappel, de Amadea.

Of registreer je om te kunnen reageren.