Akkerbouw

Nieuws 182 x bekeken

Nieuw type koolzaadbrandstof op Grüne Woche

Berlijn - Autofabrikant Volkswagen en diverse projectpartners presenteren op de Grüne Woche in Berlijn een nieuwe op met waterstof behandelde koolzaadolie gebaseerde biobrandstof met de naam 'diesel regeneratief'.

De emissie van schadelijke stoffen van het product is volgens de projectdeelnemers buitengewoon klein en een voordeel is met name ook dat de brandstof onderweg goed kan worden vermengd met fossiele diesel.

Fabrikant van de regeneratieve diesel is het Finse olieconcern Neste, dat ook in Rotterdam een raffinaderij heeft. Uit de landbouwsector is de Union zur Förderung von Öl- und Proteinpflanzen (UFOP) bij het project betrokken. Voor koolzaadtelers openen zich met de industriële productie van de waterstofdiesel nieuwe afzetmogelijkheden, gelooft deze unie. De productie in Rotterdam begint dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.