Akkerbouw

Nieuws

NAK verhoogt tarieven

Emmeloord - De keuringsdienst NAK verhoogt de tarieven per 1 mei met 2,5 procent. Daarvan is 1,5 procent inflatiecorrectie en 1 procent is bestemd om de reserves aan te vullen, meldt de NAK. “Dit in verband met de beperkte financiële reserves.”

Naast de algemene verhoging worden een beperkt aantal specifieke tarieven extra verhoogd. “Dit betreft de tarieven voor zaaizaden die door de gedaalde omvang van het areaal niet meer kostendekkend zijn. Ook de tarieven voor fytosanitaire inspecties voor export van consumptieaardappelen en zaaizaden zullen extra worden verhoogd om deze kostendekkend te maken.”
De NAK heeft de verhoging van de tarieven voorgelegd aan het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) voor goedkeuring.

Of registreer je om te kunnen reageren.