Akkerbouw

Nieuws 228 x bekeken 2 reacties

NAK lijdt verlies van 2,9 miljoen door pensioenlast

Wieringerwerf – De NAK heeft in 2010 een verlies geleden van 2,9 miljoen euro.

De keuringsdienst moest vorig jaar eenmalig 4,3 miljoen euro in het pensioenfonds storten. In 2009 was het bedrijfsresultaat 0 euro.

Begin 2009 droeg de NAK de pensioenvoorziening over aan een pensioenfonds, vertelde directeur Eric Casteleijn maandag in Wieringerwerf op de eerste van een serie telersvergaderingen. ”Alle pensioenfondsen lijden schade door de crisis en de lage rente. Om de eenmalige pensioenlast van 4,3 miljoen euro te financieren heeft de NAK een hypotheek afgesloten van 5 miljoen euro.”

De algemene tarieven stijgen dit jaar met 2,5 procent. De tarieven voor zaaizaad en de exportkeuringen van consumptieaardappelen en zaaizaad gaan ook omhoog. Casteleijn: ”We begroten in 2011 een bedrijfsresultaat van 880.000 euro. Daarvan gaat 720.000 euro naar aflossing en rente voor de hypotheek. Met de rest versterken we het eigen vermogen. Dat is nu 6,2 miljoen euro. Eind 2007 was dat nog 13 miljoen euro.”

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Lekker bezig zijn ze daar, binnenkort failliet?

  • no-profile-image

    Ook bij de NAK al lenen om aan je verplichtngen te kunnen voldoen. Wat is er toch mis in de financiele wereld? Hebben allemaal op een prachtige zeepbel gezeten, die in 2008 implodeerde en onze verzorgings staat aan het wankelen heeft gebracht? Zijn waarde vaste pensioenen dan, zoals oude boeren vroeger al zeiden; Niet te verzekeren? Zou het wel al duidelijk zijn in Den Haag welke finciele erfenis de Babyboomers achter laten?

Of registreer je om te kunnen reageren.