Akkerbouw

Nieuws 339 x bekeken

NAK: geen herinvoering einddatum pootgoed S en SE

Wieringerwerf – De NAK ziet geen aanleiding opnieuw een einddatum voor de loofdoding van pootgoed van de klassen S en SE in te voeren.

De einddatum is vanaf teeltseizoen 2007 afgeschaft. Daarvoor gold als einddatum voor de klassen S en SE de adviesdatum voor klasse E.

De NAK heeft onderzoek gedaan naar een herinvoering van de einddatum voor S en SE. De einddatum zou de laatste jaren onwerkbaar zijn geweest voor de telers, concludeerde NAK-beleidsmedewerker Henk van de Haar in Wieringerwerf op de eerste van een serie telersbijeenkomsten. ”De groeiseizoenen zijn later dan in andere jaren. Als het loof van de S en SE op de adviesdatum van E dood had moeten zijn, waren de aardappelen te klein gebleven. Het blijkt wel dat hoe verder de loofdoding plaats heeft na de adviesdatum dat er dan meer klasseverlagingen plaatsvinden in de nacontrole.”

Of registreer je om te kunnen reageren.