Akkerbouw

Nieuws

Duitse groothandelsprijzen graan in 2010 hoger

Wiesbaden - De Duitse groothandelsprijzen van graan, zaaizaad en veevoer waren vorig jaar gemiddeld 20,2 procent hoger dan in 2009.

Dat blijkt uit de berekeningen van het Statistische Bundesamt (Destatis). In december 2010 lag het groothandelsprijsniveau van deze producten 67 procent boven dat van december 2009. Ten opzichte van november stegen de prijzen afgelopen december nog eens met 7,6 procent.

Volgens de Duitse statistici plusten ook de prijzen van groente, fruit en aardappelen in de groothandel afgelopen maand nogmaals. In dit geval ging het ten opzichte van november om een stijging met ruim 3 procent. Gemiddeld over het jaar als geheel waren groente, fruit en aardappelen in de groothandel 8,6 procent hoger dan in 2009. In de maand december van 2009 werd daarvoor krap 20 procent minder betaald dan in december 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.