Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Duitse bloemkoolprijzen vallen terug

Bonn – De telersprijzen van bloemkool op de Duitse veilingen en grootmarkten zijn deze week na een hoogtevlucht gedurende de eerste veertien dagen teruggekeerd naar een niveau dat nog onder dat van vorig jaar ligt.

Dat meldt marktbureau AMI. Het bureau signaleert deze week een veilingprijsniveau van 7,50 euro per 6 stuks. Vorig jaar was het een halve euro hoger. Begin deze maand werd 12 euro betaald.

Volgens marktanalist Michael Koch verwacht de handel de komende maanden een normalisering van de productie in Frankrijk. Door de winterse omstandigheden werd door de Franse telers in december tot 43 procent minder geleverd dan in de dezelfde maand in 2009.

Eén reactie

  • no-profile-image

    joost Stallen

    Raar dat jullie dit onder de rubriek 'akker' plaatsen

Of registreer je om te kunnen reageren.